SZÍNHÁZ − MUSICAL   
Andersson-Rice-Ulvaeus: Sakk (Chess)
Andersson-Rice-Ulvaeus: Sakk (Chess)

Benny Andersson -Tim Rice - Björn-Ulvaeus: SAKK (Chess)
musical - koncert

Tim Rice és az ABBA szerzőpárosának világhírű musicalje!

A SAKK újraszerkesztett, friss verzióját 2010. augusztus 7-én, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatta be a PS Produkció a Vámpírok bálja musical sztárjaival.

Sakk - a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szuper-nagyhatalom harca irányít.

A musical zeneszerzői, Benny Andersson és Björn Ulvaeus az ABBA svéd pop együttes tagjaiként váltak ismertté a 70-es években. A zenekar feloszlása után kerültek kapcsolatba Tim Rice szövegíróval, és alkottak meg közösen a mára klasszikussá vált Chess musicalt.
A darab cselekménye egy, a 70-es évek végén játszódó, amerikai-szovjet sakkvilágbajnoki mérkőzés története pályán kívül és belül, melyet átsző a két nagyhatalom közti versengés, egy szenvedélyes szerelmi háromszög, magánéleti és politikai csatározások. A sodró lendületű történetet olyan nagyszerű dallamok szövik át, mint többek közt a „One night in Bangkok”, „The story of Chess”, „Nobody's side”, és az „Anthem”, a darabban látható látványos táncbetétek Karen Bruce koreográfus munkáját dicsérik. Az előadást a Vámpírok bálját is jegyző Cornelius Baltus rendezte, a jelmezeket és a látványt Kentaur tervezte.

Bookmark and Share
Szegedi Nemzeti Színház, Szeged
Esemény időpontja
   December 2017
17.12.29. 15:00 (Pé)17.12.29. 19:30 (Pé)


© Copyright 2001-2017 Ticketportal HU kft. All rights reserved. Version 9.03
WebDesign, Web & SEO : DeNAX